Jetting och fiberblåsning

Fiberblåsning är ett av SAB Eltekniks viktigaste segment. Vi är Plumettaz svenska representant och kan förse dig med allt för mikrofibernätet och FTTH. Vi erbjuder det bästa när det gäller att blåsa fiber, däribland UltimaZ, MicroJet och MiniJet.

Plumettaz är världsledande inom fiberblåsning och når den svenska marknaden genom SAB Elteknik. Vi tillhandahåller blåsmaskiner och tillbehör för mikrofibernätet och FTTH samt utbildar dig i fiberblåsning. Hela 90 % av de svenska användarna köper sina Jettingmaskiner genom SAB Elteknik.

microjetminijet


Fiberblåsning – våra mest populära blåsmaskiner

Jettingmaskiner som klarar alla utmaningar. Vår lokala lagerhållning i Sverige gör att du snabbt har din nya Jettingutrustning i drift. Av SAB Elteknik får du det bästa när det gäller att blåsa fiber. Vi kan även utbilda dig i fiberblåsning så att du har optimalt handhavande av din nya blåsutrustning.

Blåsmaskinen UltimaZ är bättre än någonsin. Mer flexibel och nu batteridriven. Blåshuvud för FTTH och mikrokablar, både inomhus- och utomhusbruk. Du blåser mikrokablar i diametern 0,8-4 mm både inomhus och utomhus. Med nya UltimaZ uppnår du snabbare och mer kostnadseffektiv fiberblåsning.

MicroJet >
Fiberblåsning och flottning av mikrokablar i förinstallerade slangar. MicroJet klarar kabel 0,8-8,0 mm och slang 3-16 mm.

MiniJet >
MiniJet är storebror till MicroJet. För kabel 4-16 mm och slang 7-40 mm. Fiberblåsning samt flottning av mikrokablar i befintliga kanalisationer.

CableJet >
För kabel 9–18 mm och slang 20–63 mm. CableJet är en klassiker när det gäller fiberblås från Plumettaz.

SuperJet >
Blåsmaskin konstruerad för grövre kabel, 14-32 mm och slang, 20-63 mm. SuperJet från Plumettaz är utvecklad för fiberblås och flottning av mikrokablar i slangar som är förinstallerade.

kompressorm17kabelsokare


Jetting tillbehör inklusive ändhylsor, smörjmedel och sändare

I sortimentet finns alla tillbehör för framgångsrik fiberblåsning, till exempel kompressor, flottningsutrustning, slingutrustning och fiberrengöring.

Vanligt efterfrågade tillbehör när det gäller att blåsa fiber >
Kompressor M17, efterkylare, flottningsutrustning HYDROCAB, slingutrustning Figarino och Figaro, Y koppling, skyttel ”Sonic Head” för extra tuffa installationer, ändhylsor, smörjmedel, fiberrengöring SqueekyKleen, signalsond, kabelsökare.


 glasfiberstav1kabelnockvinsch


Glasfiberstavar, verktyg, skarvar, pluggar och trumbockar

Glasfiberstavar >
I dimensionerna 3-11 mm. Glasfiberstav för effektiv genomdragning av förlina eller kabel i rör och kanalisationer.

Skarvar, pluggar och vinschar >
Skarvkoppling, rörplugg och nockvinsch. Nockvinsch 150 lämpar sig för dragning av kabel kortare sträckor, t.ex. över tomter. Perfekt för FTTH.

Trumbockar och trumvagnar >
Trumbock för mikrokabeltrummor (K10) och trummor för mikroslangar. I sortimentet finns även en ställbar trumbock i aluminium (K9-K20).

Kontakta SAB Elteknik för mer information om fiberblåsning och Jetting. Vi erbjuder både fiberblåsutrustning och utbildning i handhavandet av Jettingmaskiner.
Våra kontaktuppgifter >

Kontakta mig för mer information!