En av de bästa Elfack-mässorna någonsin

Elfack har nyligen ägt rum och SAB Eltekniks vd Stefan Andersson blickar tillbaka på en mässa som sticker ut på ett positivt sätt. Stefan berättar också om vilka produktgrupper som är extra heta just nu.

– Jag har varit på många mässor genom åren. Elfack 2023 hör utan tvekan till de bästa för oss på SAB Elteknik. Att träffa så många kunder och samarbetspartners känns fantastiskt. Vi fick också ett fint gensvar på vår prova-på-hörna och demade många spännande produktnyheter, säger Stefan Andersson.


Stefan, vilka trender ser du inom branschen?

– Jag vill särskilt lyfta fram eldrivna och batteridrivna produkter. I vissa projekt är 100 procent emissionsfritt ett absolut krav och då gäller det att välja rätt produkter. Vi har nyligen sålt flera batteridrivna vinschar och ser stor potential i detta.


Kabeltillbehör och järnvägsprodukter utmärker sig extra positivt

– Många produktgrupper går mycket bra och kabeltillbehör har vuxit till en våra allra största produktgrupper. En annan positiv nyhet är att våra produkter för järnvägssegmentet tagits emot väl av marknaden. Maskiner och utrustning för järnvägar är ett nytt område för oss och det ser ut som att vi har satsat helt rätt, säger Stefan Andersson.


Hur går det med utbildningarna?

– SAB Academy har blivit en succé med många bokningar. Intill vårt huvudkontor i Varberg har vi en professionell testanläggning där kursdeltagarna använder sina nya kunskaper i skarpt läge. Vi kan utbilda i kabeldiagnostik, kabelpreparering, fiberblåsning och mycket mer, berättar Stefan Andersson.


Vill du lyfta fram något mer?

– Kunderna bekräftar gång på gång att SAB Elteknik är en mycket uppskattad samarbetspartner. Som vd är jag otroligt stolt över mina medarbetares kunskaper, driv och servicekänsla. Vilket team!


– En annan viktig framgångsfaktor är våra leverantörer. Produkterna kommer från Plumettaz, Pfisterer, Baur, Sicame och andra ledande tillverkare. Vi tar löpande in nya leverantörer som uppfyller alla krav från oss och våra kunder, avslutar Stefan Andersson.SAB Elteknik Stefan Andersson nyhet