Våra partners

SAB Eltekniks strategi är att samarbeta med de bästa tillverkarna av produkter för fiberteknik och kraftkabel samt vara deras exklusiva distributör i Sverige. BAUR, Sicame Group och Plumettaz är tre exempel på våra partners.
Vårt partnersamarbete med BAUR gör att vi kan erbjuda världsledande instrument inom området kabelfelsökning och kabeldiagnostik med VLF, TD/PD samt oljeprovning. BAUR är marknadsledare när det gäller test- och mätteknik inom dessa områden och SAB Elteknik är deras exklusiva distributör på den svenska marknaden.

SAB Elteknik förser den svenska marknaden med Sicame Groups kabelskarvar och kabelavslut. Vi har ett nära samarbete med Sicame Group och är deras exklusiva distributör i Sverige. I Sicame Group ingår även CATU som är duktiga på elsäkerhetsutrustning, så som PPE, jordningar, stänger och spänningsprovare.

Plumettaz är världsledande på blåsmaskiner för fiberkabel och SAB Elteknik är deras exklusiva distributör i Sverige, Norge och Finland. Plumettaz tillverkar även vinschar och kabelmatare som fått stort genomslag i Europa.
Vetter har 50 års erfarenhet av tung kabelförläggning och SAB Elteknik är företagets exklusiva distributör i Sverige. Vetter är marknadsledande inom tillbehör för stora kabelprojekt runt om i världen och tillhandahåller tillbehör av högsta kvalitet. SAB Elteknik kan i samarbete med Vetter erbjuda utbildning i kabelförläggningsteknik.


Pfisterer är en ledande tillverkare av kabeltillbehör. Från och med den 1 juli 2018 är SAB Elteknik Pfisterers exklusiva distributör på den svenska marknaden. SAB Elteknik har tagit över all marknadsföring, försäljning och lagerhållning av Pfisterers produkter i Sverige. I och med detta har Pfisterers service och närvaro stärkts på den svenska marknaden.Radiodetection är världsledande på design och utveckling av instrument som hjälper företag att installera, skydda och underhålla sin infrastruktur och sina nätverk. Bland precisionsinstrumenten finns RD7100 och RD8100. Radiodetection är också en pionjär inom vad som kallas CAT (Cable Avoidance Tool) med instrument som förhindrar skador på viktig infrastruktur vid markarbeten. SAB Elteknik är Radiodetections exklusiva distributör i Sverige.
Samarbetet med Tesmec går helt i vår linje att samarbeta med de stora leverantörerna som också har den bästa produktkvalitén. Tesmec är en av de största tillverkarna av maskiner och tillbehör inom transmission, till exempel lindragnings- och bromsmaskiner, monteringsvagnar och linvagnar. Tillverkningen sker inom Europa.
I mer än 30 år har Alroc designat, utvecklat och tillverkat branschens bästa verktyg för kabelpreparering. Alroc erbjuder idag ett brett program av högkvalitativa verktyg för preparering av alla typer av kablar inom bl.a elnät.Tack vare vårt partnerskap med Safegrid kan vi erbjuda intelligenta övervakningssystem för nätägare. Med systemen kan nätägare övervaka, förutse och förebygga fel i sina MSP-nätverk samt förbättra MSP-nätets funktion.


 Mosdorfer är ett familjeägt bolag sedan 1712 och ingår i Knill-gruppen. I vårt samarbete med Mosdorfer förser vi den svenska marknaden med produkter för järnvägen. Vi har avtal med Trafikverket gällande isolatorer för deras utliggare samt press- och skruvklämmor. Vi förser dem även med de innovativa inspänningsfjädrarna Tensorex.Jakob Thaler har utvecklat redskap och maskiner för kabelförläggning sedan 1964 och ingår idag i Plumettaz Group. Tillverkning sker utanför Hamburg i en stor och modern fabrik. Genom detta samarbete kan vi idag erbjuda högkvalitativa och moderna redskap och maskiner så som kabeltrumvagnar och kompakta kabelvinschar men även en hel del mindre tillbehör för kabelförläggning och kabelhantering.