SAB Elteknik förvärvar Xi Instrument

Genom förvärvet av Xi Instrument får SAB Elteknik ett ännu starkare produkterbjudande

Xi Instrument är ett välkänt namn när det gäller produkter för att lokalisera och felsöka på ledningssystem under marken. Sedan den 1 april 2018 ägs Xi Instrument AB av SAB Elteknik AB.


Förvärvet av Xi Instrument betyder att SAB Elteknik växer som företag och kan ge sina kunder ett starkare produkterbjudande.


– Vi har länge sålt Xi Instruments produkter och har stort kunnande. Genom att förvärva Xi Instrument blir vi ännu mer konkurrenskraftiga som företag. Vi kan erbjuda våra kunder fler produkter av toppkvalitet och hålla en fantastiskt bra servicenivå, säger Stefan Andersson, VD på SAB Elteknik.


Radiodetections svenska agentur

Xi Instrument har varit verksamt som företag sedan 1971. Företaget sålde högteknologisk rymdutrustning och gick sedan över till att erbjuda högkvalitativa produkter för lokalisering och felsökning på ledningssystem under marken. Bland produkterna finns kabel- och ledningssökare, kabelfelsökare och metallsökare. Efterfrågan är stor både från teleföretag, kraftbolag och kommunala underhållsföretag.

Xi Instrument har samarbetat med leverantörer från flera länder, däribland England, USA och Tyskland. Xi Instrument har bland annat haft det engelska företaget Radiodetection Ltd’s svenska agentur – en agentur som nu övertagits av SAB Elteknik.


Nya medarbetare med nyckelkompetens

Förvärvet av Xi Instrument innebär också att SAB Elteknik växer när det gäller antalet anställda. Xi Instruments tidigare medarbetare, Charlotte Öberg-Larsson och Niclas Lindqvist, anställs av SAB Elteknik.


– Charlotte och Niclas har ovärderliga kunskaper om Xi Instruments produkter. Dessutom blir de en stor tillgång vid försäljningen av vårt övriga sortiment. Med Charlotte och Niclas har SAB Elteknik fått en ännu starkare organisation, säger Stefan Andersson.


Läs mer om Xi Instruments produkter på xi.se >>

566822

Behöver du hjälp?

Stäng

Har du en fråga?

Fyll I formuläret nedan med namn och berätta hur vi kan hjälpa dig, så återkommer vi så snart vi kan.