Starkt tillskott inom försäljning

Mattias Åberg ansvarar för Region Syd

Mattias Åberg har varit länge i branschen. Som säljare på Amokabel och nu senast Pipelife har han byggt upp ett kontaktnät som han kommer ha stor nytta av i sin nya roll på SAB Elteknik.

Mattias är 37 år och bor i Alstermo, som ligger mitt i det småländska glasriket. Han kommer att ansvara för Region Syd, vilken omfattar Skåne, Blekinge och Småland. En viktig del av Mattias tjänst blir att vara ute på fältet och vidareutveckla SAB Eltekniks kundsamarbeten.

Du känner till SAB Elteknik sedan tidigare. Vad fick dig att söka tjänsten?
– Pipelife har samarbetat med SAB Elteknik i många år och jag personligen har känt Bengt Pettersson och Stefan Andersson i snart 10 år. När Bengt blev styrelseordförande och Stefan ny VD så var plötsligt tjänsten som försäljningsansvarig för Region Syd obemannad. Jag tog chansen och sökte. Framför allt eftersom jag kommer att erbjuda kunderna ett genomtänkt produktsortiment som gör skillnad i deras vardag.

Vilka är dina specialiteter?
– Jag har allra störst erfarenhet av eldistribution/elnät och fördjupar mig nu inom övriga produktområden. Före tiden som säljare arbetade jag som operatör på Amokabel. Jag tror att den bakgrunden är ett plus i dialogen med kunderna.

Dina spontana intryck efter att ha tillträtt tjänsten?
– SAB Elteknik är ett tight och glatt gäng som uppskattas av kunderna. Det är tydligt att vi har en mycket stark position på marknaden. För min del blir det många telefonsamtal så här i början. Jag ringer gamla kontakter och berättar om mitt val att byta arbete samt presenterar SAB Elteknik.

447609

Behöver du hjälp?

Stäng

Har du en fråga?

Fyll I formuläret nedan med namn och berätta hur vi kan hjälpa dig, så återkommer vi så snart vi kan.